Kruiend ijs bij het haventje van Laaxum (Laaksum) aan het IJsselmeer.
Kruiend ijs bij het haventje van Laaxum (Laaksum) aan het IJsselmeer.
Nu de vorstperiode achter de rug is kunnen we weer genieten van indrukwekkend kruiend ijs, zoals te zien is op deze foto, die ik op 9 januari 2011 maakte bij het haventje van Laaxum (Laaksum) aan het IJsselmeer. Inmiddels schuiven de ijsschotsen op het IJsselmeer de Afsluitdijk op.
Foto van lege tuinbouwkassen in winters Sexbierum.
Foto van lege tuinbouwkassen in winters Sexbierum.

Sexbierum, 11 februari 2021 - De lege tuinbouwkassen staan er verstild bij in een winters Sexbierum. Zodra de temperaturen oplopen en de sneeuw en het ijs zijn verdwenen zullen de kassen weer worden beplant met tomaten, komkommers, paprika's of andere glastuinbouwgewassen.

Foto van ijsvlakte in de Waddenzeen bij Zwarte Haan
Foto van ijsvlakte in de Waddenzeen bij Zwarte Haan

Zwarte Haan, 9 februari 2021 - Een groot deel van de zoute Waddenzee is tijdens de huidige koudegolf bevroren. De immense ijsvlakte bij Zwarte Haan reikt zover het oog kan zien. Zelfs de uitwateringsgeul van het H.G. Miedemagemaal is bevroren. Om de ijsvloer in het binnendijkse land te beschermen is het gemaal tijdelijk buiten werking. Aan de horizon is de vuurtoren van Ameland een duidelijk herkenningspunt.

Meer foto's in de map 'Zwarte Haan' in mijn beeldbank.

Holwerd, 9 februari 2021 - Veerboot Sier van Wagenborg Passagiersdiensten vaart langzaam door de ondiepe vaargeul vanaf Ameland naar de veerdam bij Holwerd. Om 14:00 uur, kort na aankomst, vertrekt de veerboot met een beperkt aantal passagiers terug naar Ameland.

Vanwege de ijsgang in de Waddenzee zijn de sneldiensten naar en van de Waddeneilanden deze week komen te vervallen. De oostenwind zorgt bovendien voor een verlaagde waterstand in de Waddenzee, waardoor ook de langzame veerboten weinig ruimte hebben om in de smalle vaargeulen te kunnen manoeuvreren.

Meer foto's in de map 'Holwerd' in mijn beeldbank.

Winterse Waddenzee bij Roptazijl
Winterse Waddenzee bij Roptazijl

Roptazijl, 8 februari 2021 - Een winterse Waddenzee bij het gemaal Ropta bij Roptazijl (nabij Harlingen). De Waddenzee raakt tijdens deze strenge vorstperiode al aardig bevroren. Drijfijs verzamelt zich bij de uitwatering van het gemaal en langs de Friese Waddenzeedijk.

Vanwege de snel toenemende ijsgang in de Waddenzee hebben de rederijen Doeksen en Wagenborg Passagiersdienst de sneldiensten naar Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog laten vervallen tot en met 17 februari.

Waarmee mag ik u van dienst zijn?

Meindert van Dijk

  • Een imposante waddenfoto voor aan de muur?
  • Een professionele foto voor uw website, een magazine of een ander informatiemedium?
  • Een ontspannende en inspirerende Natuurfotowandeling in een schitterend natuurgebied?
  • Een leuke klus in het Waddengebied?

Belangstelling? Mail of bel mij!
Tel. 06-46264523

Meindert van Dijk
Fotograaf | Natuurgids | Coach | Inspirator | Levensgenieter

  Waddengoud logo
   
  Logo Nature First
   
  Logo NVJ / NVF
   
  Pictoright logo
   
Join me on PhotoShelter
 
Protected By Pixsy
 
This website is hosted Green - checked by thegreenwebfoundation.org
Ga naar boven