Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Bent u projectontwikkelaar, projectleider of communicatieprofessional en wilt u betere of mooiere foto's op uw website, in uw nieuwsbrieven, brochures, magazines en (voortgangs)rapportages? Zijn uw beschikbare foto's onscherp, te donker, te licht of scheef. Worden de onderwerpen te klein afgebeeld? Zijn de foto's niet of te laat beschikbaar?

Voorkom gebrek aan geschikte foto's van projecten

Voorkom dat u gedurende de ontwikkeling en uitvoering van grote en kostbare projecten en bij de voltooiing hiervan zonder geschikte foto's zit. Opdrachtgevers en subsidieverleners zijn bij de verslaglegging en verantwoording immers niet alleen geïnteresseerd in kale teksten en cijfertabellen, maar ook in de visuele resultaten van het project. Daarnaast zijn actuele projectfoto's ook vaak gewenst bij informatievoorziening aan burgers, media en andere betrokkenen.

Workshops Projectfotografie

Op aanvraag verzorg ik voor projectontwikkelaars, projectleiders en communicatieprofessionals praktische Workshops Projectfotografie. Tijdens de workshops leert u:

 • hoe u de tijdige beschikbaarheid van geschikte projectfoto's organiseert;
 • aan welke kwaliteitseisen foto's moeten voldoen en hoe u deze zelf maakt.

De duur van de workshops is afhankelijk van uw wensen en bedraagt minimaal één dagdeel.

Uitbesteding Projectfotografie

Indien u dit wenst neem ik voor u de volledige projectfotografie van begin tot eind uit handen. U hoeft zich dan gedurende het gehele project geen zorgen meer te maken over de tijdige beschikbaarheid van geschikt fotomateriaal.

Voortdurend toegang tot uw foto's!

Wanneer ik de volledige fotografie van uw project mag verzorgen krijgt u de mogelijkheid om de gemaakte foto's in een eigen map (gallery) in mijn Beeldbank te bekijken en (ook in hoge resolutie) te downloaden.

Uw fotomap (gallery) kan zichtbaar zijn voor iedereen, maar - indien u dit wenst - ook besloten voor slechts enkele geautoriseerde personen. Daarnaast zijn er ook verschillende soorten autorisatie mogelijk voor het al dan niet, of beperkt downloaden van foto's.

Luchtfotografie is vooral gericht op het fotograferen van landschappelijke en stedelijke locaties. Natuurgebieden, dorpen, steden en nieuwbouwwijken zijn hiervan goede voorbeelden. Ook afzonderlijke bedrijfspanden en woningen kunnen onderwerpen voor luchtfotografie zijn.

Luchtfoto's kunnen worden toegepast als illustratie in publicaties, maar ook als ingelijste foto als kado of relatiegeschenk. Verder ten behoeve van bedrijven en overheden in het kader van onderzoek, toezicht, controle, handhaving en het ontwikkelen van ruimtelijke plannen.

Afgelopen jaren heb ik - vanuit uiteenlopende disciplines - een ruime ervaring opgedaan met het fotograferen vanuit de lucht.

Beeldbank

De Beeldbank bevat inmiddels een groeiend aantal luchtfoto's. Analoge foto's worden alsnog gescand en in de Beeldbank opgenomen. Daarnaast maak ik regelmatig nieuwe luchtfoto's, die ook in de Beeldbank worden opgenomen.

De luchtfoto's kunnen worden gebruikt in boeken, rapportages, verslagen, magazines, brochures en folders, maar ook op websites. Zie 'publicaties' voor een overzicht van publicaties waarin mijn foto's afgelopen jaren zijn gepubliceerd.

Graag ben ik u als luchtfotograaf van dienst voor het leveren van archieffoto's of het uitvoeren van fotografie-opdrachten.

Als professioneel tuinfotograaf verzorg ik de tuinfotografie en groenfotografie voor zowel particulieren als voor tuinarchitecten, hoveniers en andere bedrijven in de tuinbranche. Ik breng tuinen en groenvoorzieningen bij woningen, kantoren en bedrijfspanden in beeld, maar ook grotere kasteeltuinen, landschapstuinen en landschapsparken.

De tuinen kunnen worden gefotografereerd direct nadat de aanleg is voltooid, maar ook wanneer de tuinen op hun mooist zijn. Over het algemeen geven de tuinfoto's een indruk van de schoonheid van de tuinen en hun begroeiing. Hiermee is tuinfotografie en groenfotografie te vergelijken met natuurfotografie en landschapsfotografie.

Tuinfoto's geven een gevarieerd overzicht van de tuin als geheel, de structuur, de beplanting en van details als bloemen en kunstvoorwerpen.

Het kan interessant zijn om in elk seizoen tuinfoto's te maken. In de lente, de zomer, de herfst en de winter toont een tuin steeds weer anders. En is in elk seizoen vaak op een andere, bijzondere wijze aantrekkelijk.

Werkwijze

Voor een geslaagde fotoreportage van uw tuin of van de door u aangelegde tuin hanteer ik de volgende werkwijze:

 • Briefing vooraf
  Voorafgaand aan het uitvoeren van de opdracht verdiep ik mij in de te fotograferen locatie. Hoe ziet de tuin eruit? Wat zijn opvallende kenmerken? Zijn er storende elementen die buiten beeld moeten blijven?
  In een persoonlijk gesprek met u inventariseer ik wat uw specifieke wensen zijn. Waar moeten de foto's voor worden gebruikt? Hoeveel foto's wilt u hebben? Heeft u een voorkeur voor liggende foto's of juist staande foto's? Maar ook: wilt u een eenmalige fotoreportage of een beeldverslag over een langere periode of tijdens elk seizoen?
  Wat de kosten betreft maken we afspraken of ik op basis van een uur- of dagtarief werk, of per afgenomen foto met een minimum van een x-aantal foto's.
 • Moment van fotograferen
  De datum van het maken van de tuinfotoreportage stem ik met uw af. Ik geef daarbij aan wat mijn voorkeuren en suggesties zijn. Zo fotografeer ik bij voorkeur niet bij aanhoudende regenperioden, maar evenmin bij felle zonneschijn (die voor harde schaduwen kunnen zorgen). Ook kan het gewenst zijn om een pas aangelegde, maar nog wat kaal ogende tuin niet direct bij oplevering te fotograferen, maar een aantal maanden later, wanneer planten wat meer zijn gegroeid en bloemborders in volle bloei staan.
 • Overzicht vs detail
  Van de te fotograferen tuinen maak ik - zoveel mogelijk vanaf een stevig statief - zowel overzichtfoto's als detailfoto's. Ook varieer ik in hoogte van laag bij de grond tot  wel enkele meters hoogte. Ik maak daarbij dan gebruik van een hoogtestatief. Bij het fotograferen van grote kasteeltuinen en landschapsparken kan ik ook vanuit een Cessna de mooiste luchtfoto's maken.
 • Styling
  Voor de mooiste tuinfoto's adviseer ik om de tuin op orde te hebben: opgeruimd en zonder storende elementen. Denk - indien gewenst - ook aan de styling van de tuin. Luxe loungeterrassen met barbecue of houtkachel en gezellige zithoekjes met een vaas fleurige bloemen zijn enkele suggesties, waarmee een tuin sfeervol kan worden aangekleed.
 • Selectie en levering van de foto's
  Tenzij anders wordt overeengekomen plaats ik de gemaakte foto's in een afzonderlijke map in mijn beeldbank, van waaruit u een keuze kunt maken uit de beschikbare foto's. U krijgt de geselecteerde foto's hetzij rechtstreeks vanuit deze beeldbank, hetzij via WeTransfer toegestuurd. De foto's zijn in hoge resolutie, dus geschikt voor alle communicatie- en publicatieuitingen (zoals drukwerk, wanddecoratie, websites en nieuwsbrieven).

Publicaties

De tuinfoto's, bloemenfoto's en plantenfoto's kunnen worden gebruikt in privé-fotoalbums. Ze zijn echter ook geschikt voor publicaties in boeken, rapportages, verslagen, magazines, brochures, folders, catalogi en op websites. Zie 'publicaties' voor een overzicht van publicaties waarin mijn foto's afgelopen jaren zijn gepubliceerd.

Mijn beeldbank bevat een hoofdcategorie 'Tuinen' met een groeiend aantal fotomappen van uiteenlopende soorten tuinen.

Groene genen - groene vingers - groene camera

De grote belangstelling voor tuinen, bloemen en planten heb ik geërfd van mijn (groot)ouders. Mijn moeder komt uit een geslacht van bloemen- en plantenkwekers, bloemisten en hoveniers in de Bollenstreek. Met veel genoegen zwierf ik reeds als kind door de kassen en tuinen van mijn grootvader, Abraham (Bram) van der Kwaak, die met zijn twee zonen - Leen en Bram - zijn bedrijf aan de Rusthofflaan in Sassenheim had.

De kassen, waar ooit de bekende planten- en tuinboekenschrijver Wim Oudshoorn ook een hoekje had voor het kweken en fotograferen van planten.

Mijn grootvader nam mij regelmatig mee met het afleveren van bestelde bloemstukken in z'n Volkswagenbusje. De bezoeken aan de bloemenveiling in Aalsmeer waren voor mij telkens weer een feest. Indrukwekkend vond ik de grote hallen met karrenvrachten vol bloemen en planten. Glunderend zat ik met mijn opa (met zijn eeuwige sigaar in z'n mond) in de bankjes voor de grote ronddraaiende veilingklok.

Hoewel ik het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen erg leuk vind, beperk ik mij tegenwoordig tot het fotograferen hiervan.

Fotografie van woningen, bedrijven, landgoederen en ander vastgoed, te land, vanaf het water en vanuit de lucht. Tevens interieurfotografie.

Vastgoed in Beeld

Vastgoedfotografie (onroerend goed fotografie) is gericht op het fotograferen en in beeld brengen van vastgoed en onroerend goed voor verkoop of verhuur. De gemaakte foto's zijn vooral bestemd om het vastgoed en onroerend goed snel en tegen een zo goed mogelijke prijs te verkopen of te verhuren.

Projectontwikkelaars, makelaars en eigenaren behoren tot de voornaamste opdrachtgevers. Voorbeelden van te fotograferen objecten zijn woningen, villa's, landhuizen, landgoederen, buitenplaatsen, herenhuizen, vakantiewoningen, winkels, kantoorpanden, bedrijfslocaties, hotels, restaurants, nieuwbouwprojecten, bouwlocaties en -kavels.

De foto's zijn geschikt voor gebruik op vastgoedsites en huizensites als Funda.nl en Jaap.nl. Daarnaast kunnen ze worden toegepast in advertenties, woninggidsen, brochures en prospectussen.

Beeldbank

De Beeldbank bevat een beperkte selectie van eerder gemaakte foto's.

Tarieven

Als vastgoedfotograaf en onroerend goed fotograaf ben ik u graag van dienst voor het uitvoeren van opdrachten voor het fotograferen van vastgoed- en onroerend goed locaties. Voor de tarieven verwijs ik u naar mijn prijzen- en tarievenoverzicht.

Natuurfotografie en landschapsfotografie zijn min of meer dezelfde soorten fotografie en vaak met elkaar verweven. De foto's geven een indruk van - veelal de schoonheid van - de natuur en het landschap.

Natuurfotografie leidt meestal tot meer gedetailleerde afbeeldingen, zoals van bloemen, planten, vogels, zoogdieren, insecten, paddenstoelen en dergelijke.

Landschapsfotografie geeft meestal beelden van natuurlijke landschappen, als bossen, boerenlandschappen, waterrijke streken, duinlandschappen, heuvellandschappen en berglandlandschappen. Landschapsfotografie omvat echter ook meer stedelijke landschappen, zoals dorpen en steden.

De foto's kunnen worden gebruikt in boeken, rapportages, verslagen, magazines, brochures, folders en reisgidsen, maar ook op websites. Zie 'publicaties' voor een overzicht van publicaties waarin mijn foto's afgelopen jaren zijn gepubliceerd.

Beeldbank

De Beeldbank bevat inmiddels een groeiend aantal natuur- en landschapsfoto's. Analoge foto's worden alsnog gescand en in de Beeldbank opgenomen. Daarnaast fotografeer ik regelmatig nieuwe natuurlijke en landschappelijke onderwerpen. Ook hiervan worden de foto's in de Beeldbank gearchiveerd.

Graag ben ik u als natuurfotograaf en landschapsfotograaf van dienst voor het leveren van archieffoto's of het uitvoeren van fotografie-opdrachten.

Facebook pagina 'Tuinfotografie'

Waarmee mag ik u van dienst zijn?

Meindert van Dijk

Wilt u een professionele foto voor uw website, een magazine of een ander informatiemedium?

Ik breng alle tuinen voor u in beeld:  van imposante kasteel- en landgoedtuinen tot knusse stadstuintjes.

Ook voor workshops tuinfotografie kunt u bij mij terecht.

Belangstelling? Mail of bel mij!
Tel. 06-46264523

Meindert van Dijk
Tuininbeeld.nl


 
   Join me on PhotoShelter    Waddengoud logo
    Protected By Pixsy
Ga naar boven