Bewegen in de natuur zorgt voor minder stress, een lagere bloeddruk én de aanmaak van gelukshormonen. De natuur heeft een positieve werking op de gezondheid, aldus Agnes van den Berg, omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving in Groningen, gespecialiseerd in onderzoek naar natuur en gezondheid. Wandelen en natuurfotografie zijn vormen van beweging, waarbij de natuurbeleving goed kan worden ervaren.

Al vele jaren organiseer en begeleid ik, fotograaf en natuurgids Meindert van Dijk, ontspannende Natuurfotowandelingen voor families, verenigingen, bedrijven en andere organisaties. Desgewenst kunnen ze worden gecombineerd met een lunch, diner en overnachting. Hotels, conferentiecentra, campings en bungalowparken kunnen hiermee net iets extra's bieden voor hun gasten.

En wat dacht u van een wandeling in combinatie met een vaartocht? Misschien eens een weekend of midweek op een historisch zeilschip op de Waddenzee met een wandeling op een Waddeneiland of een drooggevallen zandplaat?

Tijdens de wandelingen krijgen de deelnemers informatie over de natuur en het landschap en tips hoe zij met uw eigen camera of smartphone betere natuur- en landschapsfoto's kunnen maken. De nadruk van de Natuurfotowandelingen ligt op de natuurbeleving en het genieten van de natuur en het landschap.

Volop tijd en gelegenheid om te fotograferen

Misschien herkent u het wel. Tijdens een excursie of rondwandeling in groepsverband wilt u een foto maken. Van een schitterend landschap, van een fraaie bloem of van een insect op de grond. Voor u het weet is de rest van de groep al tientallen meters verder. Nadat u de foto heeft gemaakt haast u zich om de groep in te halen, waarna het verhaal van voren af aan begint. U wilt weer een foto maken van...

Tijdens de Natuurfotowandelingen krijgen de deelnemers volop de tijd en gelegenheid te fotograferen. Het maakt niet uit of zij een geavanceerde spiegelreflexcamera met tal van lenzen hebben of een eenvoudige compactcamera of smartphone. Tijdens de wandelingen besteden we vooral aandacht aan het opnieuw leren zien van onderwerpen. Vooral het zien op een andere manier dan 'normaal'.

Het kan handig zijn om een statief mee te nemen. Klein of groot is minder van belang. Wel moet de camera erop passen. Verder is kleding gewenst die tegen een stootje kan. In enkele gebieden zijn stevige schoenen of zelfs (waterdichte!) laarzen noodzakelijk.

Historie

Na een burn-out koos ik ervoor om zoveel mogelijk leuke dingen te doen, zowel in mijn werk als privé. Minder werkdruk en stress en meer genieten van het leven. Het begrip Natuurfotowandelingen bedacht ik in 2004 als een samentrekking van mijn passies: de natuur, de fotografie en het wandelen. Inmiddels hebben de Natuurfotowandelingen landelijke bekendheid gekregen.

Onthaasten en Genieten

De Natuurfotowandelingen zijn erg geschikt om te onthaasten. De deelnemers kunnen genieten van de natuur, het landschap, de rust en de ruimte. Niet in een ver buitenland, maar in ons eigen Nederland. Het wandeltempo ligt laag zodat men volop tijd en gelegenheid heeft om rustig te fotograferen. Overigens kan men ook deelnemen zonder een camera mee te nemen.

Belangstelling? Mail of bel mij!

 Meer informatie