Volop tijd en gelegenheid om te fotograferen

Misschien herkent u het wel. Tijdens een excursie of rondwandeling in groepsverband wilt u een foto maken. Van een schitterend landschap, van een fraaie bloem of van een insect op de grond. Voor u het weet is de rest van de groep al tientallen meters verder. Nadat u de foto heeft gemaakt haast u zich om de groep in te halen, waarna het verhaal van voren af aan begint. U wilt weer een foto maken van...

Tijdens de Natuurfotowandelingen krijgt u volop de tijd en gelegenheid te fotograferen. Het maakt niet uit of u een geavanceerde spiegelreflexcamera met tal van lenzen heeft of een eenvoudige compactcamera of smartphone. Tijdens de wandelingen besteden we vooral aandacht aan het opnieuw leren zien van onderwerpen. Vooral het zien op een andere manier dan 'normaal'.

Het is gewenst om een statief mee te nemen. Klein of groot is minder van belang. Wel moet uw camera erop passen. Trek verder kleding aan die tegen een stootje kan. In enkele gebieden zijn stevige schoenen of zelfs (waterdichte!) laarzen noodzakelijk.

Wandelen | Fotograferen | Genieten

Onder leiding van mij, beroepsfotograaf en natuurgids Meindert van Dijk, kunt u in kleine groepen in een ontspannen sfeer wandelen, fotograferen en genieten in de mooiste natuurgebieden.

Tijdens de wandelingen krijgt u informatie over de natuur en het landschap en tips hoe u met uw eigen camera betere natuur- en landschapsfoto's kunt maken.

De nadruk van de Natuurfotowandelingen ligt op de natuurbeleving en het genieten van de natuur en het landschap.

Voor wie?

De Natuurfotowandelingen zijn vooral geliefd bij de 50-plussers. Daarnaast ook als groepswandeling tijdens familieuitjes, bedrijfsuitjes en verenigingsuitjes.Dat de leeftijd geen rol speelt blijkt wel uit de belangstelling van de wandeling door basisscholen. Het is verrassend hoe de kids met hun mobieltjes verrassend mooie foto's kunnen maken. Met het aanbieden van Natuurfotowandelingen kunnen hotels, conferentiecentra, campings en bungalowparken net iets extra's bieden voor hun gasten.

Aanbod

U kunt kiezen uit ochtend-, middag- en avondwandelingen, dagtochten en - bij uitzondering - meerdaagse arrangementen. Ook zijn combinaties van varen en wandelen mogelijk.

De Natuurfotowandelingen vinden plaats in het Werelderfgoed Waddenzee, in Nationale Parken, Nationale Landschappen en andere interessante natuurgebieden.

Historie

Na een burn-out koos ik ervoor om zoveel mogelijk leuke dingen te doen, zowel in mijn werk als privé. Minder werkdruk en stress en meer genieten van het leven. Het begrip Natuurfotowandelingen bedacht ik in 2004 als een samentrekking van mijn passies: de natuur, de fotografie en het wandelen. Inmiddels hebben de Natuurfotowandelingen landelijke bekendheid gekregen.

Onthaasten en Genieten

De Natuurfotowandelingen zijn erg geschikt om te onthaasten. U kunt genieten van de natuur, het landschap, de rust en de ruimte. Niet in een ver buitenland, maar in ons eigen Nederland. Het wandeltempo ligt laag zodat u volop tijd en gelegenheid heeft om rustig te fotograferen. Overigens kunt u ook deelnemen zonder een camera mee te nemen.

Maatwerk op verzoek

Op verzoek organiseer en begeleid ik Natuurfotowandelingen en meerdaagse arrangementen op maat. Ik houd daarbij rekening met uw wensen.

Deze maatwerkwandelingen kunnen ook plaatsvinden in meer gecultiveerde omgevingen, zoals stadsparken, modeltuinen en landgoederen. Verder ook in de directe nabijheid van hotels, restaurants, campings en bungalowparken.

De wandelingen zijn erg geschikt als groepsuitjes voor families, verenigingen, bedrijven en andere organisaties. Ze kunnen worden gecombineerd met lunches, diners en overnachtingen.

En wat dacht u van een wandeling in combinatie met een vaartocht? Misschien eens een weekend of midweek op een historisch zeilschip op de Waddenzee met een wandeling op een Waddeneiland of een drooggevallen zandplaat?

Tarieven

De vergoedingen voor deelname aan de dagtochten zijn vanaf € 60 per persoon. Dit is inclusief koffie of thee bij ontvangst, een lunch en een consumptie na afloop.

De excursies (ochtend-,  middag en avondwandelingen) kosten € 20 per persoon.

De vergoeding voor de (meerdaagse) arrangementen is afhankelijk van uw wensen. Neem contact op voor meer informatie of vraag een offerte aan.

Raadpleeg het volledige tarievenoverzicht.