nlen

Auteursrecht: Wat mag je doen met foto's bij een persbericht

Embedded foto: Charlotte Meindersma

Bij een persbericht hoort heel vaak ook een afbeelding. Die wordt alvast meegestuurd. Soms met en soms zonder dat de fotograaf daarbij vermeld wordt. Wie en hoe mag die foto dan gebruikt worden? - Lees hier verder.

Een Friese ondernemer uit zijn grote ongenoegen over mij uitgebreid op Facebook, ongenuanceerd, beledigend en zonder kennis van alle feiten. Op 22 januari 2019 was hij door de kantonrechter veroordeeld wegens inbreuken op mijn auteursrechten door twee van mijn foto's (waaronder één luchtfoto) zonder mijn toestemming meermalen en langdurig via zijn zakelijke website openbaar te maken.

Graafschade in Waddenzeedijk door loslopende honden
Graafschade in Waddenzeedijk door loslopende honden

Inspecteurs Wetterskip Fryslân gaan controles uitvoeren

Wetterskip Fryslân roept hondenbezitters dringend op om hun hond aangelijnd te houden tijdens een wandeling op de dijk. Het waterschap constateert steeds vaker graafschade, aangericht door loslopende honden. Deze gaten brengen de veiligheid van dijken in gevaar. Honden mogen niet loslopen op de Waddenzee- en IJsselmeerdijk. Inspecteurs van Wetterskip Fryslân gaan vanaf 23 oktober 2018 controleren op loslopende en gravende honden. Overtreders krijgen een boete van 90 euro. Lees verder het persbericht van Wetterskip Fryslân

Graafschade bij Sexbierum

Bovenstaande foto toont graafschade in de Waddenzeedijk te Sexbierum ter hoogte van de Frousleane. Niet alleen honden graven gaten in de zeedijk, ook muizen zorgen voor graafschade, waardoor de stevigheid van de zeedijk kan worden aangetast. Meer foto's van graafschade op deze locatie hier in mijn beeldbank.

SEXBIERUM, 27 november 2018 - Nadere beschrijving volgt...

Meer foto's zijn te vinden in mijn Beeldbank.

Zie ook de volgende informatie:

Afbeelding van fotograferen van zonsondergang aan de Waddenzee
Afbeelding van fotograferen van zonsondergang aan de Waddenzee

Binnenkort vindt weer een workshop 'Fotograferen op het Wad' plaats. De Waddenkust biedt volop mogelijkheden om de mooiste natuur- en landschapsfoto's te maken.

Lukt het u maar niet om een schitterende zonsondergang te fotograferen? Schrijf u dan in voor de eerstvolgende cursus en ontdek de geheimen van uw camera!

Raadpleeg de Agenda voor meer informatie.

Waarmee mag ik u van dienst zijn?

Meindert van Dijk

Wilt u een professionele foto voor uw website, een magazine of een ander informatiemedium?

Ik breng de natuur, het milieu en tuinen voor u in beeld:  op het land, vanaf het water en vanuit de lucht.

Belangstelling? Mail of bel mij!
Tel. 06-46264523

Meindert van Dijk
MilieuFoto.nl


 
   Join me on PhotoShelter    Waddengoud logo
Ga naar boven