Luchtfoto van omgeving van Elfstedenhal, WTC Expo en het nieuwe Cambuurstadion in Leeuwarden

LEEUWARDEN, 19 mei 2016 - Gisteren werden de plannen voor een nieuw Cambuurstadion in Leeuwarden gepresenteerd. Het nieuwe voetbalstadion wordt gerealiseerd tussen de Elfstedenhal, het WTC Expo en de Harlingervaart. Voorzitter Ype Smid van SC Cambuur gaat ervan uit dat de voetbalclub in 2018 op de nieuwe voetballocatie kan spelen. Dit valt dan mooi samen met Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa.

Duurzaamste voetbalstadion in Nederland

Tijdens de persconferentie op woensdag 18 mei 2016 stak Biense Dijkstra, directeur van Bouwgroep Dijkstra Draisma, hoofdsponsor van SC Cambuur, de ambities om van het nieuwe Cambuur Stadion iets moois en eigentijds te maken niet onder stoelen en banken. ‘We gaan voor het meest duurzame stadion in Nederland.’

Samen met projectontwikkelaar Hessel Meijer van Wyckerveste Kerkrade wordt koers gezet naar een stadion met 14.000 tot 15.000 zitplaatsen, plus nog eens een businessruimte voor 2500 personen.

Bewoners Vosseparkwijk afkerig van nieuw Cambuur-stadion

53 Procent van de bewoners van de aangrenzende Vosseparkwijk ziet de mogelijke komst van het Cambuurvoetbalstadion naar westelijk Leeuwarden vooral als een bedreiging. Dit blijkt uit een enquête die vier NHL-studenten hebben gehouden onder de 4000 inwoners van de Vosseparkwijk. Tot de eventuele bedreigingen rekenen inwoners in het bijzonder vandalisme van stadionbezoekers en verkeersoverlast.

Degradatie Cambuur geen gevaar voor bouw

In een gesprek met Voetbal International zeggen voorzitter Ype Smid en directeur Ard de Graaf dat mogelijke degradatie naar de Jupiler League de bouw van het nieuwe stadion voor SC Cambuur niet in gevaar brengt. 

Meer informatie

Op Wikipedia meer informatie over zowel het huidige (oude) als het nieuwe Cambuurstadion.

 

Bronnen: